Ιστορικά Εγκαίνια Ναού στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 24 Μαρτίου ε.έ. σεπτή εντολή και ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β’, ετελέσθησαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.
Για την ιστορία αναφέρεται ότι ο εν λόγω Ναός εκτίσθηκε κατά τα έτη 1929 – 1934 επί Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, αλλά για άγνωστους λόγους δεν είχε εγκαινιασθεί έως σήμερα. 
Αφ’ εσπέρας, παραμονή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού,  έγινε η κατάθεση των ιερών μαρτυρικών Λειψάνων και η ακολουθία του Εσπερινού υπό του επιχωρίου Μητροπολίτου Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Μελετίου.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο, ετέλεσε τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης και ετελεσιουργήθη υπ’ αυτού  το Μυστήριον της Αναιμάκτου Θυσίας.
Στις ιερές Ακολουθίες παρευρέθησαν οι Εξοχ. Πρέσβεις και Πρόξενοι όλων των Ορθοδόξων Κρατών στο Βασίλειο του Μαρόκου, ήτοι της Ελλάδος, της Ρουμανίας, της Σερβίας,  της Βουλγαρίας, της Ρωσίας, και της Ουκρανίας.
Επίσης, ο Σεβ. Καθολικός  Αρχιεπίσκοπος του Ραμπάτ κ. Christobal, καθώς και ο πρώην Πρωθυπουργός του Βασιλέως Hassan  του Μαρόκου.
Στον εγκαινιασμό του Ναού και εν συνεχεία στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωθιερέας της Ενορίας του Ραμπάτ Π. Μάξιμος Massalitin και οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες π. Αλέξιος Σαραντόπουλος εκ της Ι.Μ. Μεσσηνίας και π. Χρυσόστομος Volande εξ Ιταλίας, ο οποίος και μετέφραζε γαλλιστί τις επεξηγήσεις του Σεβασμιωτάτου κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων. 
Προ της απολύσεως της θείας Ευχαριστίας, ετελέσθη η Δοξολογία της Εθνικής Παλιγγενεσίας της Ελλάδος και ο Σεβ. Μητροπολίτης περιεκόσμησε τιμητικώς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μαρόκου κ. Κων/νο Πιστικό, τους Ευεργέτες του Ναού κ. Πάρη Βαγγελάτο και κ. Edward Haddat και την συνεργάτιδα της Ενορίας κ. Mireille Jourdanet. 
Το μοναδικό γεγονός των Εγκαινίων Ορθοδόξου Ναού σε ισλαμική χώρα, παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη το σύνολο των Ορθοδόξων χριστιανών που κατοικούν στη Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ, προς τους οποίους η Ελληνική Κοινότητα παρέθεσε εόρτια δεξίωση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ