Ιστορική απόφαση

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ιστορική ήταν πραγματικά η πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία του λοιπού θα επιτρέπεται ο δεύτερος γάμος των ιερέων, βέβαια με τις δέουσες προϋποθέσεις, όπως αποκλειστικά δημοσίευσε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην ηλεκτρονική του έκδοση www.ekirikas.com την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και στην έντυπή του έκδοση την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.
Την είδηση αναδημοσίευσαν πολλά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, με πρώτο το κορυφαίο πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα αναδημοσιεύει την εκκλησιαστική ειδησεογραφία του «Εθνικού Κήρυκα».
Ηταν μία απόφαση η οποία έγινε δεκτή με ανακούφιση παντού και από ανθρώπους συνετούς και ευρυμαθείς με ανοικτούς ορίζοντες και η οποία φανέρωσε την αποφασιστικότητα και την τόλμη του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Εδώ που τα λέμε ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει ή μάλλον να είχε γίνει, διότι θα σώζονταν κάποιοι καλοί ιερείς οι οποίοι χήρεψαν ή εγκαταλείφθηκαν από τις πρεσβυτέρες τους και αναγκάσθηκαν να αποσχηματισθούν οι άνθρωποι για να νυμφευθούν ξανά.
Με το καλό ο Πατριάρχης να προχωρήσει και σ’ άλλες αποφάσεις που θα κάνουν τομές σε καταστάσεις αναχρονιστικές.
Μία από αυτές θα μπορούσε να ήταν η κάθαρση κάποιων ευχών από το Ευχολόγιο, και συγκεκριμένα της Ακολουθίας του Σαραντισμού.
Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]