Ιταλίας Γεννάδιος: ''Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν στοχεύει να αλλάξει την εθνική ταυτότητα των Ουκρανών''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αποτελούμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Βασιλκίβσκι Λαυρέντιο και κληρικούς, επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας.
Ο Ιεράρχης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Ιταλίας κ. Γεννάδιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Βενετία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν την εξέλιξη της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με την αναγνώρισή της ως κοινότητα τοπικών εκκλησιών, καθώς και το μέλλον της Ορθόδοξης Διασποράς της Ουκρανίας στην Ιταλία και τη Μάλτα.
Ο Μητροπολίτης Ιταλίας διαβεβαίωσε την Ουκρανική Αντιπροσωπεία ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση να αλλάξει την εθνική ταυτότητα των Ορθοδόξων Ουκρανών στην Ιταλία, αλλά σκοπεύει να υπάρχουν Ουκρανοί σε Ναούς της Ι.Μ. Ιταλίας που θα μπορούσαν να προσευχηθούν στον Θεό.
Τέλος σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Γεννάδιο, ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη Ουκρανών Ιερέων σε ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως για τους πιστούς από την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12530 – Οσιομάρτυρες 26 Ζωγραφίτες (†1279)

Αγιορείτες ΆγιοιΜνήμη 22 ΣεπτεμβρίουΆγιοι Είκοσι Έξι Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες: Άγιος Θωμάς Ηγούμενος, Άγιος Βαρσανούφιος, Άγιος Κύριλλος, Άγιος Μιχαίος, Άγιος Σίμων, Άγιος … [...]