Ιωαννίνων: ''Η ησυχαστική παράδοση είναι ο πυρήνας της πνευματικής μεθοδολογίας της Εκκλησίας''

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου η Μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Λάμαρη στην ιστορική Ι.Μ. Προφήτη Ηλιού Ζίτσας.
Την Κουρά τέλεσε κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ησυχαστική παράδοση.
”Ευλογούμε τον Θεό διότι μέσα από τους ανθρώπους που παίρνουν αυτή την απόφαση συνεχίζεται αυτή η ευλογημένη ησυχαστική παράδοση της Αγίας Εκκλησίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος τόνισε: ”Η ησυχαστική παράδοση είναι ο πυρήνας της πνευματικής μεθοδολογίας της Εκκλησίας, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε με όλη μας την δύναμη τον Θεό και να αποκρυθούμε στο δικό Του κάλεσμα, να ζήσουμε σύμφωνα με το Θέλημά Του και να οικειωθούμε την δική Του χάρη, δύναμη και ενέργεια μέσα στο Σώμα του Χριστού που είναι η Αγία μας Εκκλησία”.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο μοναχό η ζωή του να είναι γεμάτη από την χάρη του Αγίου Πνεύματος, ώστε η προσπάθεια να γίνει απροσπάθεια.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]