Ιωαννίνων: ''Η Παναγία αγαπά το γένος και το έθνος μας γιατί κρατήσαμε την ορθή πίστη''

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου, τους εφημερίους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Θεομητορικής εορτής και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
”Κανένα άλλο πρόσωπο δεν θα μπορούσε να σταθεί μεταξύ Θεού και ανθρώπων, μεταξύ ουρανού και γης όπως στάθηκε η Παναγία. Στο πρόσωπό Της εκπληρώνονται προφητείες αιώνων που αναγγέλουν την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου.
Να σημειωθεί ότι μέτα το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκου τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Η Πατρίδα μας θέλει να έχει την Παναγία Προστάτιδα και ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι η Παναγία πολλές φορές έδειξε την ευαρέσκειά της γένος και το έθνος μας αλλά και πολλές φορές εστάθη Υπέρμαχος Στρατηγός σε όλες τις δύσκολες στιγμές του γένους και του έθνους”.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Την Παναγία την ταυτίζουμε πάντα με τις μεγάλες στιγμές του γένους μας. Η Παναγία δεν διαλέγει έθνη, όμως αγαπά ιδιαίτερα το γένος και το έθνος μας γιατί κράτησε την ορθή πίστη, την Ορθοδοξία. Οι Έλληνες Ορθόδοξοι ήταν αυτοί που κράτησαν την κληρονομιά και την παρακαταθήκη σφιχτά. Το γένος μας και έθνος μας είναι σαν την καλή μαγιά, το προζύμι εκείνο που κρατάει ο Θεός για να «ζυμώσει», όταν έρθει η ώρα, όλο τον κόσμο με την δική Του αλήθεια”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ