Ιωαννίνων Μάξιμος: ''Ας επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον Χριστό'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Τηλέμαχος Παππάς

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών.
”Συνδημιουργό του έκανε ο Θεός τον άνθρωπο, τον έβαλε να φυλάσει τον παράδεισο και του έδωσε τα πάντα δωρεάν. Τέτοια τιμή περιποιήθηκε ο Θεός τον άνθρωπο όμως τον έκανε ελεύθερο, και ελεύθερος άνθρωπος σημαίνει ότι μπορεί και να αρνείται τον Θεό, μπορεί να κάνει κακή χρήση της ελευθερίας του και δυστυχώς αυτό έκανε και αυτό κάνει ο άνθρωπος, κακή χρήση του αυτεξουσίου τις περισσότερες φορές” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
”Αυτή η Ευγγελική Περικοπή που ακούσαμε σήμερα μας περιγράφει την ιστορία και την προοπτική του ανθρωπίνου γένους συνολικά και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Ας επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον Χριστό και ας του ζητήσουμε να διώξει την λεγεώνα των παθών από μέσα μας, να ανορθώσει το νου μας ώστε να ακτινοβολούμε στον κόσμο την Χάρη και την παρουσία του Αγίου Πνεύματος” υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μάξιμος.
Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος καλοσώρισε μία ομάδα προσκυνητών οι οποίοι σήμερα εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]