Ιωαννίνων Μάξιμος: ''Η ζωή των Αγίων ήταν προσφορά για την σωτηρία του κόσμου''

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο εκκλησάκι εντός του κάστρου των Ιωαννίνων.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, τονίζοντας πως: ”Μέσα από τους Αγίους Αναργύρους φανερώνεται η αγάπη του Θεού προς το ανθρώπινο γένος”.
”Επίσης μέσα από τους Αγίους φανερώνεται η ευσπλαχνία του Θεού, η πρόνοια του Θεού και το ότι ο Χριστός έρχεται στην γη για να επανενώσει το ανθρώπινο γένος με την Θεία Χάρη και να λειτουργήσει ιαματικά προς την ανθρώπινη φύση”, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος ανέφερε: ”Το Σώμα του Χριστού υπάρχει για να λειτουργείται αυτή η ίασις του ανθρωπίνου γένους, γι’ αυτό την Εκκλησία μας ιδιαίτερα την θεωρούν ως ένα θεραπευτήριο, ως ένα νοσοκομείο των ψυχών και των σωμάτων”.
”Η θεραπεία που γίνεται μέσα στην Εκκλησία θέλει να δώσει στον άνθρωπο την δύναμη που χρειάζεται για να νικήσει την αμαρτία, να κάνει πράξει το θέλημα του Θεού, και εν τέλει να γίνει μέτοχος της Βασιλείας του Θεού” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Η ζωή των Αγίων ήταν προσφορά για την σωτηρία του κόσμου. Ο πιο κοινωνικός άνθρωπος είναι ο Άγιος. Όσο περισσότερο ο άνθρωπος αγιάζεται και ομοιάζει προς τον Θεό, τόσο περισσότερο γίνεται θυσία”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γενηθήτω το θέλημά Σου

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Πάτερ ημών, εξηγεί τι σημαίνει για τον άνθρωπο … [...]

11286 – Συνέβη το 1871, σαν σήμερα

Ο Γεράσιμος Σμυρνάκης στο βιβλίο του ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1903) σημειώνει:«Τω 1871, Νοεμβρίου 3η (σημ. 16/11) ο Κωνσταντινουπόλεως Άνθιμος ΣΤ΄ ο Κουταλιανός προτρέπει τας … [...]

Και ιδών με, ουκ αντιπαρήλθεν!..

Είναι γνωστή σε όλους μας η έξοχη παραβολή του Καλού Σαμαρείτου. Διδακτική και πάντα επίκαιρη. Ο νομικός που πλησίασε τον Ιησού για να τον ρωτήσει πως θα μπορέσει να … [...]