Ιωαννίνων: ''Ο Γέροντας Ιωσήφ υπήρξε άνθρωπος της προσευχής'' (ΦΩΤΟ)

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η Εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση του Τόμου ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙ∆ΙΝΟΣ» στην Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.
Να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, κληρικοί, μοναχοί και πλήθος κόσμου.
Για τις διάφορες πτυχές της ζωής του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού μίλησε ο Εκπρόσωπος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Μοναχός Αρσένιος.
”Η υπομονή στους σωματικούς κόπους του χάρισε την ταπείνωση και την αγάπη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μοναχός Αρσένιος.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή και τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.
”Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν ένας άνθρωπος της προσευχής και της ησυχίας αλλά ταυτόχρονα και του πόνου, ένας άνθρωπος που υπέφερε πάρα πολλά όμως ποτέ δεν λύγισε σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, την εμπιστοσύνη στους πνευματικούς πατέρες, την υπακοή, τον κανόνα του και βεβαίως την αγάπη προς τον πλησίον” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ διότι επέλεξε τα Ιωάννινα για την παρουσίαση του τόμου για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγ

Ευστάθιος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών, ο Ομολογητής, ήτο κατά τους χρόνους του πρώτου εν τοις βασιλεύσι των Χριστιανών Κωνσταντίνου του Μεγάλου, εν έτει τκδ΄ (324), … [...]