Ιωβηλαίο της Εκκλησίας της Σερβίας σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, πραγματοποιήθηκε στο Pioneer Theatre Castle Hill παρουσία του οικείου Μητροπολίτη κ. Σιλουανού.
Το κοινό παρακολούθησε με ενθουσιασμό το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ύμνους από την Εκκλησιαστική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου, καθώς και τραγουδία και θεατρικά από παιδικές χορωδίες.
Εκτός από υψηλόβαθμα στελέχη από την πολιτική ζωή της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο υψηλός επισκέπτης της βραδιάς ήταν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, Γέροντας Μεθόδιος.
Ο Ηγούμενος Μεθόδιος μιλώντας στους παρισταμένους, αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Σάββα και επεσήμανε ότι τα έργα του ήταν τόσο μεγάλα, που μετά από οκτώ αιώνες στην απομακρυσμένη αυτή ήπειρο απολαμβάνουμε τους καρπούς της διακονίας του.
“Πρέπει να διδαχθούμε από τον Άγιο Σάβα, ώστε να προσεγγίσουμε κάθε μέρος με ηρεμία, προσευχόμενοι τα έργα μας να είναι σε αρμονία με το θέλημα του Θεού, ώστε η ζωή μας, να είναι επιτυχημένη όσο και τα έργα μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος Μεθόδιος.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Μητροπολίτη Σιλουανού, ο οποίος μίλησε για την ιστορία της Σερβικής Εκκλησίας στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.
“Ακολουθούμε το μονοπάτι του Αγίου Σάβα, το οποίο είναι ο δρόμος των προγόνων μας, και το οποίο θα είναι πάντα σύγχρονο, επειδή ο λόγος του Χριστού είναι πάντα σύγχρονος και σωτήριος” – τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σιλουανός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Σεπτεμβρίου, μνήμη ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ, και της μητρός αυτών ΣΟΦΙΑΣ.

Σοφία η Αγία Μάρτυς και αι θυγατέρες αυτής Πίστις, Ελπίς και Αγάπη έζων εις την Ρώμην κατά τας ημέρας του δυσσεβούς αυτοκράτορος Ανδριανού, όστις εβασίλευεν εκεί, … [...]