Κάλεσμα Πατριάρχη Αντιοχείας για την διατήρηση της ειρήνης στην Συρία

Μόσχα | Αιμίλιος Πολυγένης

Ενώπιον της Συνόδου των Ρώσων Επισκόπων μίλησε σήμερα ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος στον λόγο του κάλεσε τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες να κάνουν ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.
«Η Συρία συνεχίζει να ζει κάτω από το ζυγό ενός καταστροφικού πολέμου, ο οποίος καθοδηγείτε από τρομοκράτες και χρηματοδοτείται από το εξωτερικό. Έτσι σε μια εποχή που η τρομοκρατία υποχωρεί χάρη στην παρέμβαση των Ρώσων στρατιωτών, η προοπτική της ειρήνης βρίσκεται εκεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ιωάννης τόνισε: “Εμείς ως μια ενωμένη Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί η ενότητα στη Συρία, και οι σύριοι Χριστιανοί να επιστρέψουν στη γη τους, αλλά και γίνει αποκατάσταση των Εκκλησιών και των Μοναστηριών.”
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να αναφερθεί στη Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το “δώρο του ουρανό σε εμάς”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας…

 Μια Κυριακή ο Άγιος λειτουργούσε μόνος του. Όλο το εκκλησίασμα έψαλλε. Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αμέτρητες αγγελικές φωνές άρχισαν να ψάλλουν. Οι πάντες … [...]