Κίτρους Γεώργιος: ''Σύμμαχος της Εκκλησίας είναι η κοινή γνώμη''

Δηλώσεις για το νομοσχέδιο περί ταυτότητας του φύλου έκανε στην -Ορθόδοξη Αλήθεια- ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα άκαιρο νομοσχέδιο.
«Εκείνο το οποίο με προβληματίζει είναι ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο, πέραν των άλλων, είναι και άκαιρο, διότι η κοινωνία μας αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από τέτοια πράγματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Κίτρους.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα των ανθρώπων, που νομίζω ότι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η αλλαγή της ταυτότητας φύλου. Η Εκκλησία ποτέ δεν εκανε διάκριση εις βάρος των ανθρώπων που θέλησαν να κάνουν αλλαγή ταυτότητας φύλου, αλλά η Ορθόδοξη Ανθρωπολογία, οπωσδήποτε, είναι αντίθετη προς αυτού τον είδούς τα νομοθετήματα.»
«Νομίζω ότι σύμμαχος της Εκκλησίας είναι η κοινή γνώμη, όπως διαβάσαμε και από τις τοποθετήσεις διαφόρων ανθρώπων που δεν ανήκουν στον στενό εκκλησιαστικό χώρο, αλλά εκφράζουν ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό» συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος.
Σχετικά με τις δηλώσεις τουκ. Ραγκούση, ο Μητροπολίτης Κίτρους τόνισε: «Το γεγονός ότι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο της πολιτικης κάνει ακόμα πιο δυσάρεστη και θλιβερή τη δήλωσή του αύτη και νομίζω ότι δυσχεραίνει επιπλέον την θέση του. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έλεγα μια μέρα:

  Έλεγα μια μέρα: Ξέρεις τι είναι, ρε φίλε, να υπάρχει η αγάπη του Θεού, η ζεστασιά και η γαλήνη Του, η στοργή και το έλεός Του, κι εσύ να ξεπαγιάζειςκαι να μην … [...]

9725 – Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών χειρογράφων ανά τον κόσμο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μονών και σκητών του Αγίου Όρους

Η καταλογογράφηση χειρογράφων σε συλλογές ανά την Ελλάδα, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιογραφική επιστήμη, μαζί με την … [...]