Καβάλας Στέφανος: ''Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο το θέμα της Αγιάς Σοφιάς''

Δήμητρα Παναγοπούλου στην Romfea.gr

Για τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί μίλησε στην εκπομπή ”Σήμερα” ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος.
Για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: ”Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο γενικότερα. Θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε όλο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο”.
“Πολλές διεθνείς συνθήκες δεν έχουν τηρηθεί σε πολλούς λαούς, σε πολλές περιπτώσεις. Οπότε και αυτό εκ μέρους της Τουρκίας είναι μία τέτοια σύμπτυξη, να μην τηρηθούν οι συνθήκες, οι συμβάσεις, οι συμφωνίες. Πιστεύω δηλαδή ότι είναι μία προεκλογική έκφραση του Τούρκου Πρωθυπουργου. Παρ΄ όλα όμως δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με κάτι τέτοιο διότι, το ίδιο το όνομα του μεγάλου αυτού και ιστορικού ναού της Ορθοδοξίας και της πίστεως μας και μνημείο συγχρόνως, είναι ‘Άγια Σοφία” πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Καβάλας ανέφερε ότι “θεωρώ πως είναι απαραίτητο να γίνουν κίνησεις, και αναφορές και εγγραφές και το θέμα να εξεταστεί θρησκευτικά, καλλιτεχνικά, επιστημονικά, γιατί, όπως έχω ξαναπεί, η γνώση ελευθερώνει τον ανθρώπο”.
“Η συνεχής ανοχή και πολλές φορές η αδιαφορία αλλά και η γενναιότητα των δικών μας, αεροπόρων και στρατιωτών στις αερομαχίες είναι σημεία σημαντικά. Και γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις οποιεσδήποτε αναφορές μας στα θέματα αυτά” – είπε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.
{youtube}tgU97NZcs2U{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η καρδιά και ο Θεός

Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος Ὁ Θεὸς βρίσκεται παντοῦ. Καὶ σὰν βρεῖ καρδιὰ ποὺ δὲν Τοῦ ἐναντιώνεται, καρδιὰ ταπεινή, μπαίνει μέσα της καὶ τὴ γεμίζει χαρά. Τόση εἶναι ἡ … [...]

Προετοιμασία για την Μ. Εβδομάδα

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος, μιλώντας για τη σημασία των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, εξηγεί πώς μπορούμε να ζήσουμε τα μεγάλα γεγονότα της … [...]