Καβάλα και Κόρινθος ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η πόλη της Καβάλας ακολουθεί τα βήματα του Απόστολου Παύλου έως την Κόρινθο, ζητώντας από τις δημοτικές αρχές των δύο ελληνικών πόλεων να συνεργαστούν για την υπογραφή συμφωνίας για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού.
Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων αναφέρθηκαν στα ταξίδια του Απόστολου Παύλου στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το μονοπάτι του άγγιξε όχι μόνο τους ευσεβείς πιστούς, αλλά και όσους αγαπούσαν την ιστορία.
Όπως δήλωσαν ο δήμαρχος της Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, και η ομόλογός του από την Καβάλα, Δήμητρα Τσανάκα, «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου περνούν από όλους τους τόπους όπου δίδαξε ο Απόστολος και είναι ένας ιδανικός συνδυασμός προσκυνήματος και εξόρμησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας».
Η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών που πέρασε ή επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος είναι ένας από τους στόχους της συνεργασίας τους.
Είναι μια συνεργασία που ελπίζει να προωθήσει τον προσκυνηματικό τουρισμό μέσω ταξιδιών γνωριμίας για συγκεκριμένους ξένους τουριστικούς πράκτορες και στοχεύει στην από κοινού υλοποίηση μιας διαφημιστικής εκστρατείας με την ανάπτυξη υλικού για παρουσιάσεις, εκθέσεις και σε άλλες κοινές ενέργειες για τον εμπλουτισμό του δικτύου πόλεων, τις οποίες επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του ο Απόστολος Παύλος εντός και εκτός Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση στην Οικουμενική Ορθοδοξία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκτός του κεντρικού Τμήματός του, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, περιλαμβάνει τέσσερα Κέντρα … [...]