Καθολικός Αρχιεπίσκοπος: ''Το Βατικανό μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του Κοσσυφοπεδίου''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

«Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία πρέπει να ενταχθεί στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου, Στανισλάβ Χότσεβαρ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας, Μίλαν Κρκόμπαβιτς.
Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος εξήρε το Βατικανό για την μεγάλη εμπειρία στην επίλυση παρόμοιων προβλημάτων σε διάφορα μέρη του κόσμου, και πρότεινε στον υπουργό το Βατικανό να έχει ενεργό ρόλο στο εν λόγω ζήτημα.
«Επειδή υπάρχουν Καθολικοί που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, είναι απαραίτητο να καταβάλουμε προσπάθειες για την επίτευξη αμοιβαίας κατανόησης, μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής» – ανέφερε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου.
Επίσης ο κ. Στάνισλαβ υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για την Καθολική Εκκλησία να διατηρηθούν όλα τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία του τόπου. Διότι όπου αποθηκεύεται ο πλούτος του πολιτισμού, αποθηκεύεται και ο πλούτος της ταυτότητας ενός ατόμου».
Σύμφωνα με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο η διπλωματία του Βατικανού, θεωρείται μία από τις παλαιότερες τον κόσμο με το μεγαλύτερο κύρος, και επομένως το Βατικανό μαζί με τη Σερβία πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου με άλλα κράτη για πιθανούς τρόπους επίλυσης του θέματος.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Κοσσυφοπέδιο περίπου το 3,7% του πληθυσμού είναι Καθολικοί, ενώ το Βατικανό δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου την οποία διακήρυξαν οι Αλβανοί του 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

"Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου"

  "Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου, στην αυλή σου, να σκύψω στα κατώφλια σου τα τρισαγαπημένα, όπου με πόθο αχόρταγο το λαχταρεί η ψυχή μου. Η σάρκα μου … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]