Κακλαμάνης: ''Ήταν μία μυστική συμφωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου''

Στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
”Τα κόμματα πρέπει να μείνουν έξω από τα εσωτερικά της Εκκλησίας. Αυτά ας τα λύσουν μόνοι τους οι ιεράρχες. Ένα πράγμα δεν αμφισβητείται ότι ήταν μία συμφωνία κορυφής μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του πρωθυπουργού. Από ότι κατάλαβα ακόμη από τις τοποθετήσεις των ‘μετριοπαθών’ ιεραρχών, ήταν ότι τουλάχιστον η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έπρεπε να είχε ενημερωθεί, αποδείχθηκε ότι δεν είχε ενημερωθεί” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: “Θα σας πως και κάτι άλλο, με το οποίο φαίνεται ότι ήταν μία μυστική συμφωνία. Συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον αρχηγό της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί η συμφωνία. Δεν έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τέταρτος σύμφωνα με το Σύνταγμα θεσμικός παράγοντας του κράτους;”.
”Εμείς δεν εκτιμούμε ότι το πρόβλημα της ελληνικής Πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι η σχέση της με την Εκκλησία… Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κεντροδεξιά και πιο συγκεκριμένα τη ΝΔ ότι στο θέμα της Εκκλησίας έχουμε σταθερή άποψη κυρίως σε ότι αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 3… Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπει σε αυτή τη διελκυστίνδα κατά την προσωπική μου άποψη. Και αυτό θα φανεί και κατά πόσο ο διάλογος θα προχωρήσει όταν δούμε τη σύνθεση της Επιτροπής που θα φτιάξει η Εκκλησία για να κάνει τον διάλογο” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το Ορθόδοξο ημερολόγιο του 2019

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το “Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2019”. Μια πολυτελής, επιτραπέζια και σκληρόδετη έκδοση με πλήρες εορτολόγιο ανά ημέρα, … [...]