Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Πανορθόδοξη στην Ιορδανία

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στην Ιορδανία θα βρεθούν Προκαθήμενοι Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου για Πανορθόδοξη συνάντηση.
Η πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων παρόλο που δεν βρήκε πολλούς θετικούς αποδέκτες, υπάρχουν Προκαθήμενοι που φάνηκαν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν τελικά στο Αμμάν.
Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, με την πρωτοβουλία αυτή, τονίζει ότι εκφράζει την αγωνία του για την διατήρηση της ενότητας.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος θα μεταβεί κανονικά στην Ιορδανία.
Επίσης ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απέστειλε και δεύτερη επιστολή προσκαλώντας εκ νέου τους Προκαθημένους να συμμετάσχουν.
Σχολιάζοντας την άρνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εν λόγω συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν δείχνει καμία επιθυμία να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε, ενώ προσπαθεί να πείσει τις Εκκλησίες να αναγνωρίσουν την ανομία του”.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, πιθανή ημερομηνία της Πανορθόδοξης συνάντησης φαίνεται να έχει οριστεί η 25η Φεβρουαρίου.
Τέλος όσον αφορά τις πληροφορίες που κάνουν για ενόχληση του Ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Θεοφίλου, αξιωματούχοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το ΥΠΕΞ κρατά αποστάσεις απο τα εκκλησιαστικά ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

''Εσχατολογία και Δευτέρα Παρουσία''

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο: “Εσχατολογία και Δευτέρα Παρουσία”, λόγος για τα σημεία των καιρών και τα λεγόμενα για τη συντέλεια του … [...]

Επίσημη Τελετή: Η Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO

Tην «ιστορική» εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της … [...]

Το ''Αλάθητο'' (19/2/2020)

"πλάγιος του πέμπτου" 1. Ο ήχος του λαμπρού αηδονιού έφθασε μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα. Ο ένδοξος Στρατηγός υποδέχθηκε τον Ενδοξώτατο μπαμπά του ψάλτη. Σίγουρα έγινε το … [...]