Καρπενησίου: ''Η Εκκλησία είναι το θεραπευτήριο της ψυχής'' (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Στην φετινή Εορτή, καλεσμένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και Κατάγκας κ. Μελέτιος.
Πριν το κήρυγμα στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας για την αποδοχή της προσκλήσεως του να παρευρεθούν στην εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου.
Στον εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
“Κάθε γιορτή ενός Αγίου της Εκκλησίας μας είναι και αφορμή προβληματισμού για εμάς. Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο που γιατρέυει την ψυχή μας. Η Εκκλησία είναι και σχολείο, και στο σχολείο αυτό πρέπει να μαθητεύσουμε έχοντας άγνοια για να γεμίσουμε με γνώσεις. Ο Θεός είναι αγάπη και γαλήνη αλλά εμείς τον έχουμε αποβάλλει από την ζωή μας. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να προσέυχονται για όλους εμάς, είναι αφανείς”.
”Επίσης πρέπει να προσέξουμε” τόνισε ο Σεβασμιώτατος ”να μην προσπερνούμε τον αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουμε για να γίνουμε όλοι Άγιοι και χαριτωμένοι από αρετές”.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον εσπερινό έψαλλε πολυμελής χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κωσταντίνου Πολίτη.
Μετά τον εσπερινό πρίν την απόλυση πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Αλεξάνδρου στους δρόμους του Π. Φαλήρου παρουσία του Δημαρχου κ. Κωστή Χατζηδάκη, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Την Ιερά Εικόνα πλαισίωσε η Μπάντα και Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με πλήθος κόσμου όπου συμμετείχε στην Λιτάνευση προς Ευλογία και Αγιασμό.
Τέλος, να αναφερθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα έργα αποδεικνύουν την αγάπη!

Τη στιγμή που η πίστη εδραιώνεται στην ψυχή, στρεφόμαστε εν μετανοία προς τον Θεό και αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Αυτόν. Καθώς ωριμάζουμε στην πίστη, … [...]

Τελευταίοι στοχασμοί του ηλίου

Ακόμα λίγο — τελευταίοι στοχασμοί τουήλιου . . . Μη φεύγετε, χρώματα, χρώματα!Οι στέγες σας χάνουν, απ' τον κάμποφτερουγίσατε — η γαλανή βραδυνή σκιά σαςακολουθεί... … [...]

Οι Μαγεμένες

Οι «Μαγεμένες» ήταν ανάγλυφες μυθολογικές μορφές που διακοσμούσαν μια κορινθιακή κιονοστοιχία του 2ου-3ου αι. μ.Χ. στην Αγορά της Θεσσαλονίκης. Ονομάστηκαν έτσι το 17ο … [...]

Το Φθινόπωρο αρχίζει στις 22/9, αλλά…

Μερικές φορές παίρνουμε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα. Πάρτε, για παράδειγμα, την Ανατολή και τη Δύση του Ήλιου. Ξέρουμε, δηλαδή, ότι καθημερινά ο Ήλιος θα ανατείλει στην … [...]