Κασσανδρείας Νικόδημος: ''Ο Άγιος Μάμας μας εμπνέει με το μαρτύριο του''

Άγιος Μάμας, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκηνυματικό Ναό του στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής.
Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, ανήμερα της εορτής, ευσεβείς πιστοί κάθε ηλικίας από την Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, προσήλθαν στον πάνσεπτο Ιερό Ναό της παραθαλάσσιας περιοχής της Χαλκιδικής για να συμμετέχουν της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από Ιερείς της τοπικής Μητροπόλεως αλλά και γειτονικών.
Ένα προσκύνημα μαζικό για τον Άγιο που μαρτύρησε για την πίστη του στον Χριστό, για την Ιερή και θαυματουργή του Εικόνα που βρέθηκε κατά θαυμαστό τρόπο μέσα στη θάλασσα αλλά και για το τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός από την τοπική Ενορία του Αγίου Μάμα. Παράλληλα δε, ο κόσμος επισκέφτηκε και τη μεγάλη ετήσια Εμποροπανήγυρη που λειτουργεί από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, με πάνω από 500 εκθέτες και εμπόρους, και η οποία είναι η μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας αλλά και η παλαιότερη.
Στο βίο και στο μαρτύριο του Αγίου Μάμαντος που συγκινεί και “ραγίζει καρδιές” αναφέρθηκε ο Ποιμενάρχης του Θερμαϊκού κ. Νικόδημος τονίζοντας ότι ο Μεγαλομάρτυρας δεν κλονίστηκε από τους βασανισμούς και τις κακουχίες και έμεινε “δεμένος” και ακλόνητος στην πέτρα της πίστεως αλλά και δεν εγκαταλείφθηκε από τον Κύριο, από Τον οποίο ενδυναμώθηκε για να βγει νικητής και στεφανώμενος υπό των Αγγέλων.
“Είμαστε στρατιώτες του Χριστού και καθημερινά διεξάγουμε έναν πνευματικό αγώνα εναντίον του Διαβόλου, του υλικού φρονήματος και του κόσμου της διαφθοράς και της αμαρτίας. Δεν πρέπει να δειλιάζουμε και να φοβόμαστε γιατί δεν είμαστε μόνοι. Ο Άγιος Μάμας με το μαρτύριο του μας εμπνέει…μας δείχνει το δρόμο της πίστεως, της άσκησης” είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για τον ουρανό και για τον παράδεισο, για τον οποίο πρέπει να αγωνίζονται όλοι.
Στη Θεία Λειτουργία εκτός των άλλων συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Ν. Προποντίδας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Καρρά και αντιπροσωπεία Αστυνομικών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ