Καστορίας: ''Η σύγχρονη εποχή μαστίζεται από τον παραγκωνισμό των αξιών''

Ο Όσιος Παΐσιος κατέστη ιδιαίτερα λαοφιλής Άγιος και η ευλάβεια των Καστοριανών προς το πρόσωπό του δεν αποτελεί εξαίρεση.
Σε κάθε τιμητική εκδήλωση για τον θεοφόρο αυτόν πατέρα της Εκκλησίας εκατοντάδες συρρέουν για να αιτηθούν τις πρεσβείες του.
Έτσι και φέτος, τελέσθηκαν σε πολλούς ναούς της Μητροπόλεως Καστορίας Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου.
Επίκεντρο απετέλεσε η καθέδρα του Επισκόπου, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία ιερούργησε στην ευχαριστιακή σύναξη.
Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς, οι Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως. Κατα τη διάρκεια της Ακολουθίας τέθηκαν σε προσκύνηση κειμήλια του Αγίου Παϊσίου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλάβεια που δείχνει ο κόσμος στον Όσιο και επισήμανε την αξία της παρουσίας των Αγίων στη σύγχρονη εποχή που μαστίζεται από τον παραγκωνισμό των αξιών και των αρετών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καρκίνος του μαστού

Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, 1 σε κάθε 9-12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα που ζει, θα εμφανίσει … [...]

«Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι»

30-9-2016, Κύπρος «Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε και φέρατε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Μέσα σε αυτό το χαρτί της επιστολής μου, … [...]