Καστοριά: Διάκονος χειροτονήθηκε ο Μοναχός Νικάνωρ (ΦΩΤΟ)

Διάκονος χειροτονήθηκε ο Μοναχός Νικάνωρ Χατζής σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών αλλά και εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσε τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου της Δυτικής Μακεδονίας, Νικάνορος του θαυματουργού.
Παρόν στη Θεία Λειτουργία η Κάρα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, την οποία μετέφερε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας Γερόντισσα Ευφραιμία, για να λαμπρύνει τον καθιερωμένο εορτασμό της Αγίας Σοφίας στην πόλη της Καστοριάς.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα χρησιμοποίησε τον λόγο του Κυρίου μας «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι».
«Να απαρνηθείς το δικό σου θέλημα και το δικό σου δικαίωμα και να δεχτείς στη ζωή σου το θέλημα του Θεού και τα δικαιώματα του Κυρίου. Η ιερατική σου πορεία θα είναι σταυρική και θα πρέπει να την υπομένεις χωρίς γογγυσμό και με αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσεις τον Χριστό μας στο σταυρό και στην ανάστασή Του», σημείωσε ο Μητροπολίτης Καστορίας.
Και κατέληξε ευχόμενος να αναδειχθεί ένας καλός κληρικός και να τον καμαρώνει η τοπική μας Εκκλησία και η τοπική μας κοινωνία, έχοντας πάντοτε τις επιλογές του βίου του μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και μακριά από ομάδες και οπαδισμούς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω θανάτω τελειωθέντων και σφαγιασθέντων αδελφών μας στη μικρασιατική καταστροφή και στον Πόντο.
Στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος της Οσίας Σοφίας στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]

Κυριακή Α΄ Λουκά: «Aδυσώπητος» Θεός;

Κυριακή Α΄ Λουκά: Ο «αδυσώπητος» Θεός. Α΄ Κυριακή του Λουκά σήμερα και το συναξάρι μνημονεύει την Αγία Ισαπόστολο Θέκλα, την Εύρεση της εικόνος της Παναγίας της … [...]

Όπερα, μια «άγνωστη γη» της Μουσικής

«Άσατε αυτώ και ψάλατε αυτώ, διηγήσασθε πάντα τα θαυμάσια αυτού» (Ψαλμ. 104,2). Μελωδήσατε με την φωνή σας ύμνον σε Αυτόν και ψάλατε μουσικές αρμονίες προς τιμή Του και … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]

Αυτό για σήμερα!

Ἕνας χριστιανὸς βασανιζόταν συχνὰ ἀπὸ διάφορες μελλοντικὲς ὑποθέσεις. Ἀνησυχία του, τὸ τί θὰ γίνει αὔριο, τί θὰ γίνει μεθαύριο, τί μᾶς περιμένει τὴν ἑπομένη ἑβδομάδα. Ὅλη … [...]