Κατανυκτικός Εσπερινός Δ' Νηστειών και ομιλία Πρωτοσυγκέλλου Ι.Μ. Λαρίσης

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Δ’ Κυριακής των Νηστειών, 7 Απριλίου 2019, ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον μεγαλοπρεπή Ιερό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμ. Αχίλλειος Τσούτσουρας.
Ο π. Αχίλλειος, αφού αρχικά εξέφρασε τη χαρά του καθώς και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στη συνέχεια ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Ασθένεια και θεραπεία στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».
Τον π. Αχίλλειο, που προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος τον αποκάλεσε ως υψιπέτη αετό της θεολογίας, τονίζοντας παράλληλα ότι όλους τους πατέρες της Λάρισας τους θεωρούμε αδελφούς μας αφού μας συνδέει αληθινή φιλία ετών.
Με λόγια αγάπης έκλεισε τον κατανυκτικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε για την πνευματική ομιλία, τον μυσταγωγό όπως αποκάλεσε τον π. Αχίλλειο, με την πλούσια εμπειρική και πνευματική ζωή που διαθέτει, καθώς και για την θυσιαστική του αγάπη προς την Εκκλησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ι.Μ. Κισάμου: Όταν η αγάπη γίνεται πράξη…

Μέσω των δύο Προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» που λειτουργεί το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ως επίσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος … [...]

Διάφορα Θέματα • Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα.

Οταν πεις την λέξη Εξομολόγηση ο άλλος αντιδράει λές και βάζει το χέρι του στην πρίζα. ..Αρχίζουμε και ξεπερνάμε και τους ειδωλολάτρες έχουμε φύγει μπροστά κατά πολύ.Το … [...]