Κατηχητικά για παιδιά και εφήβους στους Αγίους Σαράντα

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δίνει μεγάλη βαρύτητα στα κατηχητικά σχολεία, γιατί μέσα από αυτά μεταφέρεται η αλήθεια του Ευαγγελίου στις νεανικές ψυχές, που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε σφαλερή και ανθρώπινη οδηγία.
Στο πνεύμα αυτό ξεκίνησαν τα κατηχητικά στο ναό Αγίου Χαραλάμπους των Αγίων Σαράντα, μια φορά την εβδομάδα, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων.
Κατηχητικά λειτουργούν και σε άλλες ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου, αφού ο Μητροπολίτης Δημήτριος ενδιαφέρεται να ακούσουν οι νέοι τη φωνή του Θεού και να την ακολουθήσουν.
Να ακούσουν τη φωνή Εκείνου, που τους αγάπησε και τους αγαπά ειλικρινά. Στο κατηχητικό μεταδίδεται η φωνή Εκείνου, που αν τα παιδιά και οι έφηβοι την προσέξουν, θα επιτύχουν στη ζωή τους και θα ωφελήσουν και τον εαυτό τους και την κοινωνία.
Αν ακολουθήσουν το δρόμο, που το κατηχητικό δείχνει, θα προφυλαχθούν από αποτυχίες και αποθαρρύνσεις και θα αποφύγουν το ναυάγιο.
Τουναντίον οι χρυσές ελπίδες τους και τα ωραία σχέδιά τους για το καλό τους, θα αναδειχθούν με τη βοήθεια του Θεού σε μια χαρούμενη κι ευχάριστη πραγματικότητα.
Επιδίωξη και αγώνας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι τα παιδιά να κλείσουν μέσα στην καρδιά τους το Θεό, να γίνουν παιδιά του Θεού άξια κι ευλογημένα.
Να γίνουν και να μείνουν ένα ουράνιο άνθος με ευωδιά παραδεισιακή. Να διατηρηθεί η καρδιά τους αγνή , καθαρή, λουλούδι ολοζώντανο, στην αγάπη του Θεού ανοιχτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]