Κεραμέως: ''Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του κλήρου από το Δημόσιο''

Η βουλευτής Επικρατείας ανέφερε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης του κλήρου από το Δημόσιο σε βάθος χρόνου, η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως.
Η βουλευτής Επικρατείας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Πρωινό τανγκό”, με τον Αντώνη Φουρλή και την Στέλλα Γκαντώνα δήλωσε ότι «η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αν κάποια στιγμή τα κέρδη είναι τέτοια που να μπορούν να καλύψουν τη μισθοδοσία των ιερέων, το θέμα μπορεί να ξανα-ανοίξει».
Διευκρίνισε ωστόσο ότι στην παρούσα φάση η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την έξοδο των κληρικών από το Δημόσιο και τόνισε ότι η συμφωνία δεν προβλέπει τι θα γίνει με τις συντάξεις και την ασφάλισή τους. «Πρόκειται για εμπαιγμό. Τάζουν 10 χιλιάδες προσλήψεις, με το επιχείρημα ότι τάχα οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα πληρώνονται από το Δημόσιο» είπε.
Για την κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, τόνισε ότι οι δυο τους έχουν τακτικές συναντήσεις αλλά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό. «Η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών, το επιβεβαίωσε και η Αρχιεπισκοπή» είπε.
Όταν ρωτήθηκε για το εάν οι κληρικοί πρέπει να ανήκουν εσαεί στο Δημόσιο, απάντησε ότι εάν τα κέρδη από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι τέτοια που να μπορούν να εξασφαλίσουν τη μισθοδοσία των ιερέων, τότε μπορούμε να το ξαναδούμε το ζήτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το Ορθόδοξο ημερολόγιο του 2019

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το “Ορθόδοξο Ημερολόγιο 2019”. Μια πολυτελής, επιτραπέζια και σκληρόδετη έκδοση με πλήρες εορτολόγιο ανά ημέρα, … [...]