Κερκύρας: ''Η Ανάσταση είναι το θεμέλιο της Πίστεώς μας'' (ΦΩΤΟ)

Μεγαλόπρεπα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 8 Απριλίου 2018 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Προηγήθηκε η λιτάνευση της εικόνος της Αναστάσεως του ναού στους δρόμους της παλαιάς πόλεως.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Ανάσταση του Κυρίου, αποτελεί το θεμέλιο και τον ακρογωνιαίο λίθο της Πίστεώς μας.
Όπως λέγει και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε από τους νεκρούς, η Πίστη μας είναι μάταιη. Η Ανάσταση είναι ομολογία.
Η Πίστη αυτή κράτησε όρθιους στο διάβα των αιώνων τους Χριστιανικούς λαούς, τους κράτησε σε συνοχή και δημιούργησε πολιτισμό.
Εαν δεν υπήρχε αυτή η Πίστη εμείς οι Έλληνες θα είχαμε εξαφανιστεί προ πολλού.
Αυτή η Πίστη γαλούχησε σημαίνουσες προσωπικότητες της πατρίδος μας, όπως λ.χ. τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Διονύσιο Σολωμό, τον Παύλο Μελά.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η ελπίδα που εκπήγασε από τον Ζωοδόχο Τάφο να συνεχίσει να αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο του λαού μας, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων  “Η Πλατυτέρα “, όπου μοίρασε στους τροφίμους και στο προσωπικό παραδοσιακά τσουρέκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]