Κερκύρας: ''Η Εκκλησία εμπαίζεται και περιθωριοποιείται από τους κρατούντες''

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό των Αγίων Πατέρων, στην πόλη της Κέρκυρας, όπου και χειροτόνησε Διάκονο, τον Μοναχό Πρόδρομο.
Ο π. Πρόδρομος στον λόγο του ανέφερε ότι είναι ευγνώμων στον Χριστό, καθότι τα πάντα στην εως τώρα ζωή του είναι ένα θαύμα. Από μικρή ηλικία θέλησε να υπηρετήσει τον Κύριο. Η Ιερωσύνη την οποία λαμβάνει σήμερα είναι δώρο Θεού.
Επιπλέον ο νέος Διάκονος υποσχέθηκε ότι θα υπακούει στην Εκκλησία του Χριστού και εν προκειμένω στο πρόσωπο του κ. Νεκταρίου.
Τέλος ο π. Πρόδρομος ευχαρίστησε τους οικείους του, μα πάνω απ’όλους  τον Σεβασμιώτατο, για την πατρική του αγάπη και φροντίδα.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας για την Αγία μας Εκκλησία, την παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος αποτελεί την δόξα των πιστών, το καύχημα των βασιλέων.
Στους προηγούμενους αιώνες οι άρχοντες είχαν φόβο Θεού, σε αντίθεση με την σημερινή εποχή, όπου η Εκκλησία μας εμπαίζεται και περιθωριοποιείται, από τους κρατούντες.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο, τον κάλεσε να άρει και εκείνος με την σειρά του τον σταυρό του, όντας Μοναχός.
Ο σταυρός αυτός περικλύει το εκκοσμικευμένο πνεύμα του αιώνος τούτου. Η αποστολή των Κληρικών εδράζεται στην άρση αυτή του σταυρού και στην καθημερινή σταυροαναστάσιμη μαρτυρία. Η ξενιτία είναι σπουδαίο πράγμα.
Ο Μοναχός ξενιτεύεται από την ζωή της εμπαθούς καταστάσεως, σταυρώνει τον παλαιό άνθρωπο και συμπορεύεται με τον Κύριο της Δόξης.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τον π. Πρόδρομο να διατηρεί μέσα του το αγωνιστικό πνεύμα, που είναι ίδιον του λαού, απ’όπου και προέρχεται, της ηρωικής Σπάρτης, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]

Κυριακή Α΄ Λουκά: «Aδυσώπητος» Θεός;

Κυριακή Α΄ Λουκά: Ο «αδυσώπητος» Θεός. Α΄ Κυριακή του Λουκά σήμερα και το συναξάρι μνημονεύει την Αγία Ισαπόστολο Θέκλα, την Εύρεση της εικόνος της Παναγίας της … [...]

Όπερα, μια «άγνωστη γη» της Μουσικής

«Άσατε αυτώ και ψάλατε αυτώ, διηγήσασθε πάντα τα θαυμάσια αυτού» (Ψαλμ. 104,2). Μελωδήσατε με την φωνή σας ύμνον σε Αυτόν και ψάλατε μουσικές αρμονίες προς τιμή Του και … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]

Αυτό για σήμερα!

Ἕνας χριστιανὸς βασανιζόταν συχνὰ ἀπὸ διάφορες μελλοντικὲς ὑποθέσεις. Ἀνησυχία του, τὸ τί θὰ γίνει αὔριο, τί θὰ γίνει μεθαύριο, τί μᾶς περιμένει τὴν ἑπομένη ἑβδομάδα. Ὅλη … [...]

Η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα

Παναγία η Μυρτιδιώτισσα ονομάζεται εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε στα Κύθηρα πιθανώς τον 14ο αιώνα. Έχει το προσωνύμιο Μυρτιδιώτισσα, γιατί αναφέρεται από την παράδοση … [...]