Κερκύρας: ''Η συμμετοχή στα Μυστήρια δεν αποτελεί έθιμο'' (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την φράση: “ έν γάρ τη προλαβούση Εορτή νήπιόν σε είδομεν, εν δε τη παρούση τέλειον επιφανέντα Θεόν ημών ”, σημειώνοντας ότι τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια εορταζόταν την ίδια ημέρα τα Χριστούγεννα και τα Θεοφανεία, καθότι στα δύο αυτά υπερφυά γεγονότα, φανερώνεται ο Υιός και Λόγος του Θεού εις τον κόσμο.
Κατά δε την βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό, υπό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου φανερώνεται η Αγία Τριάδα, με την φωνή που ακούγεται του ουρανίου Πατρός και μαρτυρά για τον Μονογενή Του Υιό και την κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος εν είδη περιστεράς.
Με την βάπτιση του Χριστού αγιάζεται ολάκερη η κτίση, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας. Στον Αγιασμό αυτόν που δωρίζει η Εκκλησία μας, δια των σωτήριων Μυστηρίων Της, καλείται ο καθένας μας να μετέχει.
Γι’αυτό και η συμμετοχή στα Μυστήρια δεν αποτελεί έθιμο, για το καλό όπως λέγεται του χρόνου, αλλά αναγέννηση της ψυχής και ζωντανή κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από την Χάρη και τον Αγιασμό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]