Κερκύρας: ''Να αναγνωρίσουμε και εμείς τον Χριστό ως Κύριο και Θεό μας''

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σιδάρι.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η απιστία του Αποστόλου Θωμά χαρακτηρίζεται από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, ως καλή απιστία.
Ιδιαιτέρως εμείς σήμερα χρειάζεται να μην είμαστε ευκολόπιστοι, όσον αφορά διάφορες συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, περί των θαυμάτων και προρρήσεων, αλλά αντιθέτως να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Το μοναδικό θαύμα που έχουμε ως Ορθόδοξοι να διατρανώσουμε είναι η εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου μας.
Ο χαιρετισμός που απευθύνουμε, κατά την Πασχάλιο περίοδο, “Χριστός ανέστη” – “Αληθώς ανέστη”, είναι ομολογία του κοσμοϊστορικού γεγονότος της καταργήσεως του θανάτου, από τον Ιησού Χριστό και ταυτόχρονα ακράδαντη πίστη και στην δική μας ανάσταση. Αυτή είναι η ελπίδα και το καύχημα ημών.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι η δύναμη της πίστεως και της ελπίδος είναι εκείνη η οποία μάς κάνει να αντέχουμε στον αιώνα που ζούμε, στον αιώνα της απιστίας, της αρνήσεως του Θεού, της φιλοδοξίας και του κτηνώδους εγωϊσμού.
Καλούμαστε όπως ο Απόστολος Θωμάς να αναγνωρίσουμε τον Χριστό ως Κύριο και Θεό μας, πραγματώνοντας το Θείο θέλημα στην ζωή μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς το Ανέσπερο Φως που εκπήγασε από τον Ζωοδόχο Τάφο, να οδηγεί την ζωή τους σε κάθε έργο αγαθό, προς Δόξαν Θεού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αόρατοι ερημίτες στην Κρήτη!

Περί τα μέσα του 19ου αιώνα (περίπου το 1850) ο τότε ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας [βρίσκεται στα Αστερούσια Όρη, του νομού Ηρακλείου] είχε δώσει εντολή όλοι οι βοσκοί … [...]

Οι τρόποι της προσευχής

Ο Γέρων Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τους τρόπους της προσευχής, με τους οποίους η ανθρώπινη ψυχή στρέφεται καθημερινά στον Πατέρα και Δημιουργό της Θεό, και … [...]

Η άνεση της πνευματικής ζωής

Πώς όμως θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από όλη αυτή την απρέπεια, την προπέτεια, την ασχημονία; Χρειάζονται άραγε μεγάλοι αγώνες και φοβερές ασκητικές προσπάθειες, νηστείες … [...]