Κερκύρας: ''Να πυρπολούμε την καρδιά μας με αγάπη για τον Χριστό''

Το πρωί της Τρίτης 10 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, την πορεία προς Εμμαούς του Αναστάντος Κυρίου μας με δύο εκ των 70 Μαθητών Του, τον Λουκά και τον Κλεόπα.
Ο Χριστός βλέποντάς τους σκυθρωπούς, τούς εξηγούσε όλα όσα είχαν πει οι προφήτες για το Πάθος και την Ανάσταση του Μεσσία.
Ενόσω ο Κύριος τούς μιλούσε, η καρδιά τους “καίγονταν” από χαρά. Έπειτα εν τη κλάσει του άρτου, κατάλαβαν ότι ήταν ο Διδάσκαλός τους.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τα εξής ερωτήματα στους πιστούς: Πόσες φορές έχουν αντιληφθεί να φλέγεται η καρδιά τους για τον Θεό και έχουν αξιωθεί να φιλοξενίσουν στην καρδιά τους τον Κύριο; Πόσες φορές έχουν ακούσει τον Χριστό να τους λέει να μην φοβούνται; 
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι χρειάζεται να πυρπολούμε την καρδιά μας με αγάπη για τον Χριστό, όπως ο Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος πίστεψε και διηκόνησε τον Αναστάντα Χριστό. Και ο Κύριος τον αντιδόξασε διατηρώντας το χαριτόβρυτο Σκήνωμά του άφθαρτο δεκαεπτά αιώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τόλμη των Μυροφόρων

«Ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν» Το μυστήριο της θείας οικονομίας το υπηρέτησε ολόκληρη η κτίση. Όταν Εκείνος άπλωσε τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, η γη … [...]