Κερκύρας Νεκτάριος: ''Ο Θεός δεν θα αφήσει την Ελλάδα να καταστραφεί''

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άνω Παυλιάνα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου. Ο Άγιος Δημήτριος έζησε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι υποχρεώνονταν επί ποινή θανάτου να λατρεύουν ως θεό τον αυτοκράτορα.
Υπήρχε η φιληδονία, ο υλισμός και η ειδωλολατρεία. Ο Άγιος Δημήτριος αν και είχε υψηλό αξίωμα στο στράτευμα, πίστεψε στον Ιησού Χριστό, δίδαξε στους νέους ανθρώπους την Πίστη και στο τέλος έχυσε το αίμα του για την αγάπη του Χριστού.
Η Αγία μας Εκκλησία είναι ποτισμένη ως πορφύρα με το αίμα των μαρτύρων Της. Είναι νέφος οι μάρτυρες.
Οι Άγιοι αποτελούν τους οδοδείκτες της ζωής μας, στο δρόμο από την γη προς τον ουρανό, προς την εν Χριστώ τελείωσή μας.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας σημείωσε ότι και η δική μας εποχή ομοιάζει πολύ με εκείνην που έζησε ο Άγιος Δημήτριος.
Και σήμερα δυστυχώς η Εκκλησία του Χριστού βρίσκεται εν διωγμώ. Προβάλλονται και εν πολλοίς καθιερώνονται νέοι τρόποι ζωής προερχόμενοι από την Εσπερία.
Αλλοιώνεται η πίστη, ο θεσμός της οικογένειας, η ιστορία και η παράδοσή μας. Οι Χριστιανοί όπως στους πρωτοχριστιανικούς αιώνες χαρακτηρίζονται ως συνωμότες και εξτρεμιστικά στοιχεία.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε του πιστούς να έχουν αγωνιστικό πνεύμα, όπως ο Άγιος Δημήτριος, παίρνοντας δύναμη από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Διότι ο Θεός δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας να καταστραφεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]