Κερκύρας Νεκτάριος: ''Ο Χριστός πάντοτε έχει ανοιχτές τις χείρες Του'' (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τελέστηκε το εσπέρας της Μ. Πέμπτης 25 Απριλίου 2019 η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να ατενίσουν τον Κύριο της Δοξής, ο οποίος ανήλθε επί του Σταυρού, διά την ημών σωτηρία, κάνοντας ταυτόχρονα ο καθένας τον δικό του αυτοέλεγχο.
Ο Χριστός πάντοτε έχει ανοιχτές τις χείρες Του, προσμένοντας την δική μας επιστροφή. Επαφίενται σε εμάς τα βήματα που θα κάνουμε προς Εκείνον.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Κύριος να άρει και τις δικές μας αμαρτίες, καθότι ο κόσμος μας, ενώ έχουν περάσει δύο χιλιετίες από την Σταύρωση, δεν έχει ακόμα κατανοήσει το μέγεθος της θυσίας του Υιού και Λόγου του Θεού και συνεχίζει να εμμένει στην αμαρτία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (Ἐπίσκοπος Ἀχρίδος) Ἕνας συνάδελφός σου σοῦ ἐπαναλαμβάνει συνεχῶς: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!» Καὶ αἰσθάνεσαι, σὰν νὰ σὲ χτυπᾶ μὲ μαστίγιο. Καὶ … [...]

Εκλογές 2019.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την 23 Μαϊου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e- … [...]