Κερκύρας: ''Οι πολιτικοί της Ευρώπης έχουν επιδωθεί σ' έναν ανηλεή πόλεμο κατά του Χριστού''

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων πόλεως, όπου και τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Παναγιώτη Κολάγγη, 46χρονου οικογενειάρχη.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι οι δαίμονες είναι ανίσχυροι.
Ο άνθρωπος με την απομάκρυνσή του από τον Θεό, πέφτει στην αμαρτία και έτσι γίνεται υποχείριο των δαιμόνων. Χάνει την ιδιοπροσωπία του, την αξιοπρέπειά του.
Οι δαίμονες μιλώντας με το στόμα αυτού του ανθρώπου, ζήτησαν από τον Κύριο να μην τους βασανίσει και να τους επιτρέψει να μπουν στους χοίρους, όπως και έγινε.
Όταν θεραπεύτηκε ο άνδρας αυτός άρχισε να κηρύττει όσα του έκανε ο Χριστός. Οι άνθρωποι όμως εκεί δεν τον δέχθηκαν, εμμένοντας στην εμπαθή τους κατάσταση.
Έτσι και σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, οι άνθρωποι απομακρύνονται από τον Θεό και πιστεύουν στον εαυτό τους, παραδομένοι στην αμαρτία.
Η ήπειρός μας, η Ευρώπη, ενώ ασπάστηκε την πίστη στον Ιησού Χριστό και μεγαλούργησε, δίδοντας στον κόσμο “τα φώτα” του πολιτισμού και του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, εντούτοις οι πολιτικοί της ταγοί εσχάτως έχουν επιδωθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο κατά του Χριστού και των πιστών ανθρώπων, κατά των παραδόσεων και του θεσμου της οικογένειας.
Όλα τα ανωτέρω τεκταίνονται χάριν της παγκοσμιοποίησης και του σεβασμού στην εταιρότητα. Όλες οι ομάδες είτε θρησκευτικές είτε εθνικές έχουν δικαιώματα, για την σημερινή Ευρώπη, εκτός από τους Χριστιανούς.
Σε εκείνους δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα, απεναντίας διώκονται. Με την εν γένει στάση της ζωής μας διώχνουμε τον Θεό, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς εν μετανοία να επιστρέψουν στον Τριαδικό Θεό, να αναγνωρίσουν την παρουσία Του και να Τον δεχθούν στην καρδιά τους. Και Εκείνος γνωρίζει πολύ καλά πώς θα κατεργαστεί την κάθε ψυχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]