Κερκύρας: ''Ο νικητής του θανάτου μας καλεί να μείνουμε κοντά Του'' (ΦΩΤΟ)

Μεγαλόπρεπα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Προηγήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως του ναού στους δρόμους της παλαιάς πόλεως.
Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Ανάσταση του Κυρίου, αποτελεί το θεμέλιο και τον ακρογωνιαίο λίθο της Πίστεώς μας.
Όπως τονίζει άλλωστε και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης “το φως εν τη σκοτία φαίνει, και η σκοτία αυτό ου κατέλαβεν”. Το φως αυτό είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Αναστάς Κύριός μας.
Ο νικητής του θανάτου μας καλεί να μείνουμε κοντά Του, προκειμένου να κοινωνούμε αγαπητικά μετ’Αυτού εις τους αιώνας των αιώνων.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η ελπίδα που εκπήγασε από τον Ζωοδόχο Τάφο να συνεχίσει να αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο του λαού μας, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων  “Η Πλατυτέρα“, όπου μοίρασε στους τροφίμους και στο προσωπικό ευλογίες και παραδοσιακά τσουρέκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]