Κερκύρας: ''Συμπαραστάτης μας στον πνευματικό αγώνα είναι η Κυρία Θεοτόκος''

Την Παρασκευή 3 Μαϊου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Κορακιάνα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η μεγαλύτερη ελπίδα ημών των Χριστιανών είναι η εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου.
Ο Ιησούς Χριστός σαρκώθηκε και έπαθε εξ αγάπης, αίροντας την αμαρτία ολάκερου του κόσμου. Αμαρτία είναι η εμπαθής κατάσταση που μάς κρατάει μακριά από τον Θεό και αλλοιώνει την προσωπικότητά μας.
Αμαρτία επίσης είναι και το κοσμικό φρόνημα, με το οποίο ο Απόστολος Παύλος μάς συμβουλεύει να μην συσχηματιζόμεθα, διότι αφενός μεν μάς απομακρύνει από τον Χριστό και αφετέρου μάς οδηγεί στον πνευματικό θάνατο.
Ένας άνθρωπος που δεν έχει ελπίδα και αρκείται μόνο σε αυτά τα υλικά που μπορεί να παρατηρήσει με τα μάτια του, τότε αυτός είναι ικανός για όλα.
Το στοιχείο που του λείπει είναι η αναζήτηση της αληθινής ζωής. Απεναντίας, η ακράδαντη πίστη στον Αναστάντα Κύριο είναι πλήρης ελπίδος και αθανασίας.
Με την ελπίδα αυτή μπορεί κανείς ενώ πατάει στην γη, να ψηλαφεί ταυτοχρόνως και τον ουρανό, διάγοντας με τον πνευματικό του αγώνα και με την Θεία Χάρη, μια ζωή Χριστομίμητη.
Συμπαραστάτης μας στον πνευματικό αγώνα είναι η Κυρία Θεοτόκος.
Μέσα σε αυτή την πανεφρόσυνη περίοδο του Αγίου Πάσχα δεν θα μπορούσε να λείπει η Μητέρα του Κυρίου, η Ζωοδόχος Πηγή.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ακολούθως εξιστόρισε εν συντομία την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Ασθενείς άνθρωποι συνέρρεαν στο Μοναστήρι του Μπαλουκλί στην Βασιλεύουσα, όπου έπαιρναν το αγίασμα και θεραπεύονταν όλοι.
Έτσι απέδωσαν το θαύμα στην Κυρία Θεοτόκο, η οποία από τότε ονομάζεται Ζωοδόχος Πηγή.
Η Παναγία μας δέχθηκε στα παρθενικά Της σπλάχνα την Ζωή, τον Κύριό μας.
Εκείνη δεν θα πάψει ποτέ να μάς ζωοποιεί με τις προσευχές Της και με τις πρεσβείες Της στον Υιό και Θεό Της.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να τους ενδυναμώνει και να τους επισκιάζει.
Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Ιωσήφ και Πρωτοπρεσβύτερους τον π. Πέτρο Κουλούρη και τον π. Κωνσταντίνο Παντελιό, εφημέριο του Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]