Κιλκισίου: ''Η Αγία Μαρίνα να ανοίξει τα μάτια της ψυχή μας''

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Συγκίνηση και δέος προκαλεί η βιοτή και το Μαρτύριο της Αγίας ενδόξης Μεγαλομάρτυς Μαρίνης, η οποία τιμάται όλως ιδιαιτέρως σε μικρές και μεγάλες Ενορίες ανά την Ελλάδα.
Σε μία τέτοια μικρή Ενορία, αυτήν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δαφνοχωρίου Κιλκίς, στην οποία πανηγυρίζουν κάθε χρόνο την Αγία Μαρίνα, οι λιγοστοί κάτοικοι του έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς των ομόρρων Ενοριών.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης του Κιλκίς τόνισε ότι η Αγία Μαρίνα παρεδόθη στα χέρια των ανόμων και πέρασα τρομερά μαρτύρια αλλά τα υπέμεινε με θαυμαστό τρόπο για τη Δόξα του Χριστού μας.
“Θαύματα γίνονται καθημερινά και εξαίσια αλλά δεν τα βλέπουμε γιατί τα μάτια της ψυχής μας δεν είναι ανοιχτά, γιατί η καρδιά μας είναι πολύ μικρή να τα δεχτεί. Αν ανοιξουμε την καρδιά μας και βάλουμε μέσα τον Χριστό και μέσα στο μυαλό μας βάλουμε το θέλημά του τότε και τα θαύματα θα βλέπουμε και όλα θα τα παρακολουθούμε και θα τα χαιρόμεθα και τότε θα καταλάβουμε γιατί ο Θεός είναι θαυμαστός μέσα στους Αγίους Του” ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε ολόψυχα η Αγία Μαρίνα να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο ώστε να ανοιχτούν τα μάτια της ψυχής ενός εκάστου για να είναι η ζωή του καθενός χαριτωμένη και πλημμυρισμένη με τη φώτιση και το έλεος του Πανάγιου Θεού μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καμιά προσευχή σου δεν πάει χαμένη.

Καμιά προσευχή σου δεν πάει χαμένη. Και κανένα δάκρυ δεν φτάνει ποτέ στο έδαφος...Το μαζεύει ο άγγελός σου με πολύ δέοςκαι το πηγαίνει κατευθείαν στο θρόνο του … [...]

Η Επιλογη της Ευτυχιας…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ήταν κάποτε μια γριούλα που αφού γέρασε αρκετά αποφάσισε πως καλύτερα θα ήταν για την ίδια, να μπει σε κέντρο φροντίδας … [...]