Κιλκισίου: ''Με πρότυπο την Παναγία αλλάζει η ζωή μας'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και πνευματικής χαράς οι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί της Μεγάλης Βρύσης Κιλκίς τίμησαν την επέτειο της υποδοχής του πιστού αντίγραφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, στην μικρή τους Ενορία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου Μεγάλης Βρύσης, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ στον σύντομο πατρικό του λόγο μίλησε για την Δέσποινα του κόσμου, για την Παναγιά και Μητέρα όλων, τονίζοντας ότι με το παράδειγμα και τη στάση της αποτελεί πρότυπο και στην Κυρία Θεοτόκο προστρέχουμε για παρηγοριά και στηριγμό.
“Από άκρο εις άκρου στον κόσμο, οι απανταχού Ορθόδοξοι Χριστιανοί τιμούν ιδιαιτέρως την Κυρία Θεότοκο, που αποτελεί πρότυπο διά όλους και αν προσπαθήσουμε να μιμηθούμε από το παράδειγμα της όχι μόνο στα λόγια αλλά κυρίως στην πράξη τότε θα αλλάξει πραγματικά η ζωή μας” είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για την αλησμόνητες πατρίδες και τους δύσκολους αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι άντεξαν και τα κατάφεραν, όχι μόνο βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις αλλά και γιατί μπροστά, πλάι και μέσα τους βρισκόταν η Παναγία.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε γύρω από την κεντρική πλατεία του Οικισμού η λιτάνευση του αντίγραφου της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και ακολούθησε εκδήλωση με πλούσιο ποντιακό μουσικό πρόγραμμα στην αυλή του Σχολείου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Μ. Βρύσης.
Άλλωστε η Τοπική Εκκλησία με τον Εφημέριο της Αρχιμ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος συνεργάζεται άψογα με τους τοπικούς Συλλόγους για την πρόοδο της Μ. Βρύσης που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρούν οι εργασίες κατασκευής κατοικίας του Ιερέως, στον αύλειο χώρο της Εκκλήσίας, η οποία θεμελιώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η πιο παλιά καμπάνα στην Κέρκυρα

Η παλαιότερη, πιθανότατα, καμπάνα του νησιού εντοπίστηκε και παρουσιάζεται από τον Γεράσιμο Δημουλά μέσα από άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή … [...]