Κιλκισίου: ''Όταν ενωνόμαστε με τον Χριστό η Παναγία μας χαίρεται'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Δύο ημέρες πριν από τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου και της μεταστάσεως της εις τους ουρανούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ν. Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης.
Στην κωμόπολη αυτή, κατοικούν ευλαβείς πιστοί που οι πρόγονοι τους εγκατέλειψαν τη Μεσήμβρια της Ανατολικής Ρωμυλίας λόγω των σκληρών διωγμών και εγκαταστάθηκαν δυτικά της Θεσσαλονίκης χτίζοντας τον νέο τόπο τους, αποδίδοντας ιδιαίτερες τιμές στο πρόσωπο της Παναγίας και πιο συγκεκριμένα στην Παναγία την Μεγαριώτισσα. 
Με τη συμμετοχή του πιστού Λαού ο Σεβασμιώτατος μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους, ωμίλησε για το Ιερό πρόσωπο της Θεομήτωρος και Μητέρας πάντων των Χριστιανών λέγοντας χαρακτηριστικά ανάμεσα στα άλλα ότι όταν ενωνόμαστε με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό η Παναγία μας χαίρεται και το αντίστροφο, όταν μιμούμαστε το παράδειγμα της Κυρίας Θεοτόκου ο Χριστός γεμίζει με χάρη και ευλογία τις ζωές μας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ