Κισάμου: ''Ανάσταση, δηλαδή νίκη του ανθρώπου απέναντι σε κάθε ιδεολογία''

Λαμπροφορεμένη και ολόφωτη η Εκκλησία της Κισάμου εόρτασε την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού, του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ιερουργούντος εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Τον παιάνα της νίκης και της ζωής « Χριστός Ανέστη» έψαλλαν εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού οι εκατοντάδες των πιστών που κρατώντας τις λαμπάδες αναμμένες από το φως της Αναστάσεως λιτάνευαν το μέγα αυτό μυστήριο και αλήθεια της πίστεως μας.
Αρκετοί δε παρέμειναν και εις την πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Τον Εσπερινό της Αγάπης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, πλαισιούμενος υπό των πατέρων της Μονής και Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις επί το Άγιον Πάσχα και εψάλλη η φήμη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος απεύθυνε σύντομο Αναστάσιμο χαιρετισμό, σημειώνοντας: «Ανάσταση: Η πρόσκληση σε ένα δείπνο με νέο οίνο, στο οποίο μπορεί να γευθεί κανείς, από άφθαρτη και αστείρευτη πηγή, την αιώνια ζωή. Ανάσταση, δηλαδή νίκη. Νίκη του ανθρώπου απέναντι σε κάθε ιδεολογία που προσπαθεί να περιορίσει στα στενά όρια της ύλης ή της ψυχρής λογικής, στα όρια μιάς ζωής που αφήνει τον άνθρωπο χωρίς πνευματικό περιεχόμενο και χωρίς ελπίδα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως το φως της Αναστάσεως καταυγάζει, φωτίζει και κατευθύνει το νου και την διάνοια του σύγχρονου ανθρώπου.
Ακολούθησε ο ασπασμός της αγάπης και η διανομή των πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών.
Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή μετείχαν εις την όμορφη αυτή Αναστάσιμη Ακολουθία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως ως και άλλων Φορέων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]

Ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος

Και μόνο το όνομα Κωνσταντίνος ν’ ακουσθεί, συγκινεί κάθε χριστιανική καρδιά, όχι μόνο σήμερα αλλά από πολλά χρόνια πριν, διότι συνδέεται με τους θρύλους της φυλής, … [...]