Κληρικολαϊκή Σύναξη στον Παλαιό Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών

Με την ευκαιρία της ανανεώσεως των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών (2020-2023) της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συνεκάλεσε την Δευτέρα 13.1.2020, σύναξη των Ιερέων-Προισταμένων των Ιερών Ναών και των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων του διευρυμένου Δήμου Πατρέων στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.
Της Συνάξεως προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος με πατρική αγάπη ωμίλησε στα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, δίδοντάς τους λεπτομερώς οδηγίες για την επιτέλεση των ιερών καθηκόντων τους. Ιδιαιτέρως ετόνισε ότι πρέπει να έχουν πνευματική ζωή και εκκλησιαστικό φρόνημα.
Σε όλους έδωσε μαζί με τα διοριστήριά τους, ειδικό έντυπο με οδηγίες πνευματικές για την προσωπική τους πνευματική πρόοδο και κατάρτιση και για την επιτυχία στο έργο το οποίο τους ανέθεσε η Εκκλησία.
Παρόμοιες συνάξεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες Αρχιερατικές Περιφέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Δος αίμα και λάβε πνεύμα»!

Οι υπηρεσίες της σύγχρονης ψυχολογίας στην βελτίωση των όρων της ζωής του ανθρώπου είναι ασφαλώς όχι απλώς αξιόλογες αλλά και επαινετές. Η ευρεία διάδοση των ψυχολογικών … [...]

Χελώνα και αετός

Κάποτε μια χελώνα περπατώντας αργά μέσα στο δάσος, αγκομαχώντας, μουρμούριζε την άτυχη μοίρα της: «Αργά κι αργά και πάλι αργά να σέρνομαι σχεδόν στο χώμα, ενώ άλλα ζώα … [...]