Κλιμάκιο της Οργανωτικής Επιτροπής του Γ' Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκ. Περιηγήσεων στον Πύργο

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 κλιμάκιο υπό την παρουσία και ευθύνη του Αξιοτίμου κ. Γεωργίου- Σταύρου Κούρτη Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Γ¨ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων συνοδευόμενος υπό του Αρχιμ. Κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου Γραμματέως του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέβησαν αυθημερόν στο Πύργο Ηλείας τόπο διεξαγωγής του ως άνω Συνεδρίου. 
Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και τους Συνεργάτες του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και έγινε εκατέρωθεν ενημέρωση για την πορεία της συμμετοχής στο Συνέριο και για άλλα τεχνικής φύσεως θέματα.
Ο Π. Σπυρίδων παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό συμβολικά το Πρώτο Φάκελο συμμετοχής στο Συνέδριο. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Συνεδριακό Κέντρο όπου θα γίνει το Συνέδριο και τους χώρους φιλοξενίας. Μετά την επίσκεψη στους χώρους φιλοξενίας επακολούθησε συνάντηση με τον Αντι-Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο όπου ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία της προετοιμασίας του Γ΄Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού και αντηλλάγησαν σκέψεις περί της καλύτερης διεξαγωγής και επιτυχίας αυτού. 
Μετά την συνάτηση με τον κ. Αντι-Περιφερειάρχη δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά κανάλια και ο κ. Γεράσιμος Ζααχαρόπουλος Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου συνοδευόμενος από την κ. Ξανθή Σβούκα, και Ιωάννη Τσιώρη συνεργάτες του, προσέφεραν μεσημεριανό γεύμα σε ένα από τα ξενοδοχεία διαμονής των κ. συνέδρων.
Το κλιμάκιο συνόδευε σε όλη την πορεία του στον Πύργο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ηλείας Πρωτ. π. Ηλίας Παπαγγελής συνοδευόμενος από τον π. Πατελεήμονα Παπαηλιού. Το κλιμάκιο αργά το απόγευμα αναχὠρησε για την Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πότε η ύλη φέρνει χαρά.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, την 16 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Είναι το σχολείο μου

Η ζωή είναι το σχολείο μου. Προσπαθώ να αριστεύσω, ακολουθώντας το δρόμο της τιμής.   Άλκοτ Άμος (Αμερικανός φιλόσοφος)     … [...]

Χειμερινές εικόνες

Καλημέρα με μία όμορφη εικόνα από τα ορεινά μας που ντύθηκαν τα χειμερινά τούς. Περτούλι σήμερα.   … [...]