Κοινή έκκληση Προκαθημένων για το Ουκρανικό ζήτημα

Την Παρασκευή 21η Σεπτεμβρίου ε.έ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, υπέγραψαν κοινή έκκληση προς κάθε αρμόδιο από τον οποίο εξαρτάται η εξάλειψη των εκκλησιαστικών παρεξηγήσεων σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.
Οι δύο Προκαθήμενοι στο μήνυμά τους καλούν εν πνεύματι και αδελφικής αγαπής τους Πάντας, από τους οποίους εξαρτάται η εξάλειψη της εκκλησιαστικής παρεξηγήσεως, ενώ κάνουν λόγο για αποτροπή διαμάχης και επικράτηση της εκκλησιαστικής τάξεως στην Ουκρανική γη.
“Τελούμενοι την Θεία Λειτουργία κατά την ημέρα του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, προσευχόμεθα υπέρ της ενότητος και της ειρήνης του Ουκρανικού λαού” – τονίζουν μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάβββας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το υπέρβαρο αμάρτημα της αυτοκτονίας

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπο υφήλιο, το οποίο έχει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι το φαινόμενο της … [...]

Η κακουργία του διαβόλου (Λουκ. η΄ 26-39)

«Δέομαί σου, μη με βασανίσης» Πολλοί άνθρωποι τη μανία του διαβόλου που στρέφεται κατά της ψυχής μας και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα «συνοράν ουκ έχουσι», δηλαδή … [...]