Κονίτσης: ''Βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η δήλωση του Αρχιεπισκόπου''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Πρωτάκουστο χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας την δήλωση του Αρχιεπισκόπου με την οποία στηρίζει τις δύο υποψηφιότητες για τις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr.
Στην επιστολή διαμαρτυρίας ο κ. Ανδρέας, την οποία απευθύνει προς τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με τις Αρχιερατικές Εκλογές του Οκτωβρίου.
“Ο Μακαριώτατος προέβη σε κάτι πρωτάκουστο, με δημόσια δήλωσή του προδίκασε το αποτέλεσμα των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου” – τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Ανδρέας.
Ο γηραιός Ιεράρχης αναφέρεται στις “Πράξεις των Αποστόλων” και στην εκλογή του Ματθία, το πως πληρώθηκε η θέση του εκπεσόντος Ιούδα.
“Διερωτώμαι: Αι τωριναί μέθοδοι δεν συνιστούν αυτόχρημα βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος, εν ταύτω δε και εμπαιγμόν του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας;” υπογραμμίζει στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης.
Τονίζει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί και δεν επιτρέπουν τέτοιες σκανδαλώδες εκτροπές. Πρόσχωμεν, ώστε να μην διαμαρτυρώμεθα εκ των υστέρων όταν θα γίνουμε η χλεύη των πολεμούντων την Αγία μας Εκκλησία” – πρόσθετει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]