Κοπή Βασιλόπιτας και Κάλαντα Πρωτοχρονιάς στην Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα χαράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος άκουσε σήμερα, παραμονή του νέου έτους, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Οι ένοπλες δυνάμεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, κατηχητικά σχολεία, χορωδίες, οικογένειες και μικρά παιδιά πλημμύρισαν με χαρά τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως με τους ήχους των καλάντων και με την πολλή αγάπη τους.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στο Επισκοπείο.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, των αντιπεριφερειαρχών μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου και μεταφορών και επικοινωνιών κ. Πάλλα, των δημάρχων Καλαμαριάς κ. Μπακογλίδη και Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη, του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μήτκα, των εκπροσώπων του Υφυπουργού εξωτερικών κ. Μπόλαρη, του Διοικητικού της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών Ταξιάρχου κ. Βασιλάκη και των εκπροσώπων των διοικητών του Γ’ Σ.Σ., της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Ναυτικής Διοικήσεως Βορείου Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την Βασιλόπιτα και αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους.
Στον λόγο του εκδήλωσε την αγάπη του προς όλους όσοι εργάζονται στην υπηρεσία των ανθρώπων και επιδιώκουν το κοινό συμφέρον χαρακτηρίζοντας όλους συνεργάτες του.
Τη γιορταστική ατμόσφαιρα επένδυσε με τους χαρμόσυνους ήχους της η Νεανική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του π. Θεοδώρου Τσαμπατζίδη.
Ευχόμαστε σε όλους ευλογημένο το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]