Κοπή της Βασιλόπιτας στην Αδελαΐδα

Πλήθος ομογενών συγκεντρώθηκαν σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου το απόγευμα εις τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου βρίσκεται και ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονος, για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας.
Η τελετή έγινε στον προαύλιο χώρο των γραφείων της Τρίτης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, παρουσία κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αλλά και άλλων ομόδοξων εκκλησιών, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Νοτίου Αυστραλία κ. Γούραν, του Ομοσπονδιακού Βουλευτού της περιφερείας Hindmarsh και προέδρων και στελεχών των διαφόρων οργανισμών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Στο τέλος της κοπής της Βασιλόπιτας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά. Παράλληλα μετέφερε και τις εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού.
Κατόπιν εψάλησαν τα κάλαντα από την παιδική χορωδία του Αγίου Γεωργίου Θεμπαρτον, τους Ιεροψάλτες και την γυναικεία χορωδία της Γεννήσεως του Χριστού Πορτ Αντελαιντ και η διανομή της Βασιλόπιτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Αναφορά.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 17 Ιανουαρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]