Κορίνθου: ''Σε κατακόμβες να μας ρίξουν πάλι θα βγάλουμε Αγίους''

Για την Romfea.gr | Αναστάσιος Βόπης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Λουτράκι, όπου βρίσκεται και η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της «Γιάτρισσας.
Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους δρόμους της πόλεως του Λουτρακίου, όπου συμμετείχαν και συνόδευαν την πομπή Ιερόπαιδες κρατώντας τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα, μαθητές σχολείων, σύλλογοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, η φιλαρμονική μπάντα, καθώς και στρατιωτικό άγημα που μετέφερε την Εικόνα της Παναγίας.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Βουλευτές όλων των κομμάτων καθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας της Περιοχής.
Στην κεντρική πλατεία της πόλεως ο κ. Διονύσιος στο κήρυγμά του απευθυνόμενος προς τους πιστούς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο της Παναγίας, την οποία όπως επισήμανε την λατρεύουμε τιμητικά γιατί χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε τον Θεάνθρωπο Σωτήρα μας.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για όλους αυτούς που Θεομαχούν και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν πα να λένε ότι δεν έχει ταυτότητα ο λαός μας και μάλιστα θρησκευτική. Δεν πα να λένε ότι θα λάβουν τα μέτρα τους για να μην είμαστε οπισθοδρομικοί. Δεν πα να λένε ό,τι λένε, μια μικρή μειοψηφία είναι και θα περάσει, η οποία προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία δεν μπορεί να επιλύσει κάθε τρεις και λίγο τα βάζει με το Θεό».
Κλείνοντας ο κ. Διονύσιος υπογράμμισε: «Λάθος πόρτα χτύπησαν. Εμείς θα μένουμε πάντα πιστοί στο Θεό μας και ό,τι και να γίνει και σε κατακόμβες να μας ρίξουν πάλι θα βγάλουμε Αγίους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα έργα αποδεικνύουν την αγάπη!

Τη στιγμή που η πίστη εδραιώνεται στην ψυχή, στρεφόμαστε εν μετανοία προς τον Θεό και αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Αυτόν. Καθώς ωριμάζουμε στην πίστη, … [...]

Τελευταίοι στοχασμοί του ηλίου

Ακόμα λίγο — τελευταίοι στοχασμοί τουήλιου . . . Μη φεύγετε, χρώματα, χρώματα!Οι στέγες σας χάνουν, απ' τον κάμποφτερουγίσατε — η γαλανή βραδυνή σκιά σαςακολουθεί... … [...]

Οι Μαγεμένες

Οι «Μαγεμένες» ήταν ανάγλυφες μυθολογικές μορφές που διακοσμούσαν μια κορινθιακή κιονοστοιχία του 2ου-3ου αι. μ.Χ. στην Αγορά της Θεσσαλονίκης. Ονομάστηκαν έτσι το 17ο … [...]

Το Φθινόπωρο αρχίζει στις 22/9, αλλά…

Μερικές φορές παίρνουμε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα. Πάρτε, για παράδειγμα, την Ανατολή και τη Δύση του Ήλιου. Ξέρουμε, δηλαδή, ότι καθημερινά ο Ήλιος θα ανατείλει στην … [...]