Κοσμοσυρροή για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Μετέωρα | Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα των ημερών, εκατοντάδες ήταν οι ευλαβείς πιστοί, ενορίτες των Μετεώρων και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που συνέρρευσαν στον νεόδμητο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μετεώρων Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν την Ιερή τους Εικόνα και τα Ιερά τους Λείψανα, το εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινισίμου, 9 Απριλίου 2018.
Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ναού Αρχιμ. π. Ευγένιο Καρατζά, Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως αλλά και όμορων Ι. Μητροπόλεων και των Ιεροδιακόνων και μέσα στη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου πολλές φορές προέτρεψε τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί τον νικητήριο παιάνα “Χριστός Ανέστη” που εκφράζει τη νίκη και τη σωτηρία.
Τη διακονία του λόγου, με ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα, είχε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκύρηκας της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως π. Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο και κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των εορταζόντων Αγίων στους δρόμους των Μετεώρων, συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσσαλονίκης και πλήθους κόσμου.
Επικεφαλής του πολυπληθούς εκκλησιασμάτος ήταν ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σαρίδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δεμουρτζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, κ.α.
Οι πιστοί που προσέρχονταν συνεχώς περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται ως τιμαλφέστατος θησαυρός στον Ιερό Ναό που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Θεσσαλονίκης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Κανονική αποτροπή της Ιεροσυλίας

Ελένη Γρ. Κατσαρά, Η Κανονική αποτροπή της Ιεροσυλίας, (σειρά: Νομοκανονικά Ανάλεκτα, αρ. 8), εκδ. Γρηγόρη , Αθήνα 2018. Το παρόν πόνημα αναφέρεται στην κανονική αποτροπή … [...]