Κουρά ρασοφορίας μοναχού από τον Ρεθύμνης Ευγένιο

Το εσπέρας της Πέμπτης 4ης Απριλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου.
Στο τέλος του Μεγάλου Αποδείπνου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως και αιτήματος του Ηγουμένου, Παν. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, και των λοιπών μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου, ο Επίσκοπός μας τέλεσε την κουρά ρασοφορίας του δοκίμου της Μονής Γεωργίου, καταγομένου από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Παλαιστίνης, δίδοντας σε αυτόν το όνομα Ρωμανός.
Συγχαίροντας τον νέο Μοναχό Ρωμανό και ευχόμενος σε αυτόν να είναι άξιος και στερεωμένος στο δόλιχο της μοναχικής πολιτείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος συνέδεσε το μοναχικό όνομα που έλαβε και με το δεύτερο κλίτος του Καθολικού της Μονής, το οποίο είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού, αφού, όπως είναι γνωστό, ο Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός είναι ο περίφημος ποιητής του Κοντακίου των Χριστουγέννων «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει…». 
Στο συναξάριο του Οσίου αναφέρεται ότι, αν και είχε μέτρια θύραθεν παιδεία, κατέστη ο μέγιστος ποιητής της Εκκλησίας μας, λαμβάνοντας από την Κυρία Θεοτόκο το χάρισμά του αυτό σε μία ακολουθία της Εορτής των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, στην Κωνσταντινούπολη.  
Στην Ακολουθία παρέστησαν Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και πολλοί πιστοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η καρδιά και ο Θεός

Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος Ὁ Θεὸς βρίσκεται παντοῦ. Καὶ σὰν βρεῖ καρδιὰ ποὺ δὲν Τοῦ ἐναντιώνεται, καρδιὰ ταπεινή, μπαίνει μέσα της καὶ τὴ γεμίζει χαρά. Τόση εἶναι ἡ … [...]

Προετοιμασία για την Μ. Εβδομάδα

Ο μακαριστός ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος, μιλώντας για τη σημασία των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου, εξηγεί πώς μπορούμε να ζήσουμε τα μεγάλα γεγονότα της … [...]