Κράτηση Μητροπολίτη Γκόρλοφκα από την Ουκρανική αστυνομία

Την κράτηση στο σημείο ελέγχου και τη μεταφορά με συνοδεία αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα Σλαβιάνσκ του Μητροπολίτη Γκόρλοφκα και Σλαβιάνσκ Μητροφάνη ανακοίνωσε στις 18 Φεβρουαρίου 2019 το Τμήμα Πληροφοριών και Μορφώσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επικαλούμενο την ιστοσελίδα της επαρχίας Γκόρλοφκα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Τύπου της ὡς άνω επαρχίας σε ένα από τα εσωτερικά ουκρανικά σημεία ελέγχου διενεργήθηκε ένας συνηθισμένος έλεγχος εγγράφων μετά από τον οποίο ανακοινώθηκε η κράτηση του Μητροπολίτη Γκόρλοφκα και Σλαβιάνσκ Μητροφάνη «προς εξακρίβωση ταυτότητας».
Ερωτηθείς για τους λόγους που οδήγησαν στην κράτηση, αστυνομικός απάντησε ότι σύμφωνα με το Νόμο της Ουκρανίας «Περί εθνικής αστυνομίας» δικαιούται να κρατήσει οποιοδήποτε άτομο για τρεις ώρες άνευ παρουσιάσεως κατηγοριών.
Στον Ιεράρχη διενεργήθηκε έρευνα και κατόπιν τούτων εκλήθη ομάδα δράσεως με τη συνοδεία της οποίας αυτός μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σλαβιάνσκ.
Εκεί πραγματοποιήθηκε συζήτηση με ανακριτή κατά την οποία ουδεμία κατηγορία παρουσιάσθηκε εἰς βάρος του Επισκόπου.
Ο ανακριτής αναγκάσθηκε να αφήσει ελεύθερο τον Μητροπολίτη Μητροφάνη, ο οποίος δήλωσε: «Θεωρώ ότι ήταν απόπειρα ασκήσεως πιέσεως εκ μέρους των αρχών».
Εξερχόμενος του αστυνομικού τμήματος ο κ. Μητροφάνης διαπίστωσε πλήθος κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι προσήλθαν, προκειμένου να τον στηρίξουν.
Σημειωτέον, ότι ο Μητροπολίτης Γκόρλοφκα και Σλαβιάνσκ Μητροφάνης επανερχόταν στα γραφεία της επαρχίας Γκόρλοφκα από το χωριό Στάφκι της περιοχής Λιμάν, όπου είχε τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίου Θεοδοσίου Τσερνίγκοφ.
Την παραμονή στην Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Σεργίου υπό την προεδρία του ιδίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση ιερού κλήρου και προέδρων των ενοριακών συμβουλίων των Ναών της επαρχίας Γκόρλοφκα.
Οι παρόντες ομοθυμαδόν εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και δήλωσαν την επιθυμία να μείνουν στους κόλπους της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΕΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 19 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας. Οι Άγιοι Μάρτυρες Χρύσανθος και Δαρεία έζησαν κατά τους χρόνους του βασιλέως Νουμεριανού (243 … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Τορναρά μαρτυρήσαντος εν έτει αφξδ΄ (1

Δημήτριος ο του Χριστού Αθλητής και Νεομάρτυς συνανεστρέφετο συχνάκις με τους Τούρκους και συνομιλών μετ’ αυτών, ήλεγχε την πίστιν των. Ημέραν δε τινά υπό του φθόνου … [...]

To «Ιερό Τριήμερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», μία αξιοσημείωτη άθληση, των πιστών αθλητών του Χριστού!

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, με τη χάρη Του Θεού, αξιωνόμαστε να μετέχουμε στον αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Εσπερινό της … [...]