Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Θα εξαντλήσουμε τον διάλογο με την Εκκλησία»

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

“Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης με την Εκκλησία στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο καθώς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να βρεθεί επωφελέστερο πλαίσιο” – ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Δ. Τζανακόπουλος.
Επίσης ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «H Εκκλησία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της να αποφασίζει για θέματα τα οποία υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας, όπως για παράδειγμα, ποιες ανάγκες υπάρχουν για δημοσίους υπαλλήλους.»
«Η πρόταση συμφωνίας προβλέπει τη νομοθετική κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών που νομικά και θεσμικά σήμερα δεν αναγνωρίζεται. Αν αυτό το επ’ ωφελεία της βήμα η Εκκλησία δεν το επιθυμεί μάλλον αφήνει την πρωτοβουλία των αποφάσεων αποκλειστικά στην Πολιτεία» – σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Σε άλλο σημείο ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ειπωθεί ποτέ πως θα υπάρξουν απολύσεις 10.000 κληρικών, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πει ότι δεν θα ανήκουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών».
«Από την πρόταση συμφωνίας γινόταν απολύτως κατανοητό ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο κανένα ασφαλιστικό, εργασιακό ή άλλο δικαίωμα των κληρικών» πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Τζανακόπουλος.
{youtube}Qg1xejyHprw{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]