Κυδωνίας Δαμασκηνός: ''Κοντά στο Χριστό θα βρούμε την γαλήνη'' (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη Σεβαστείας μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νεροκούρου Χανίων όπου διακονεί ο Πρεσβ. Πέτρος Λογαρίδης.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 9 Μαρτίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωή των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων τονίζοντας το θάρρος και την ανδρεία τους μπροστά στο μαρτύριο, μία στάση η οποία πρέπει να αποτελέσει πραγματικό οδοδείχτη στη ζωή του κάθε Χριστιανού.
«Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος. Λίγο ας υπομείνουμε και σε μια νύχτα θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα».
Αυτή η έκφραση με την οποία οι Άγιοι Μάρτυρες ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο, καλούμαστε όλοι εμείς να ενθαρρύνουμε τους διπλανούς μας, τους συνανθρώπους μας.
Όσο κι αν υπάρχουν δυσκολίες και ταλαιπωρίες στη ζωή μας κοντά στο Χριστό θα βρούμε την γαλήνη και θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]