Κυδωνίας: ''Πολύ μεγάλη ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με την Θεία Λειτουργία''

Με κάθε λαμπρότητα και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Πηγή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, του Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, του Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη, του Ιερομονάχου Νικηφόρου Εικοσιδέκα και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη, ενώ έλαβαν μέρος και Πατέρες της Μονής.
Είναι πολύ μεγάλη ευλογία να ξεκινάει κανείς το νέο έτος με την Θεία Λειτουργία τόνισε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, αλλά ακόμη περισσότερο με την Θεία Κοινωνία, να έχει τον Χριστό στη ζωή του.
Επίσης πολύ μεγάλη ευλογία είναι ο άνθρωπος ο οποίος κοιτάζει τον ουρανό και πορεύεται προς την αιωνιότητα να ακολουθήσει αυτά τα οποία διδάσκουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, και οι οποίοι τα άφησαν ως παρακαταθήκη στους προγόνους μας και και εμείς τα κρατούμε στην πορεία της δικής μας ζωής.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επί πολλά έτη ευεργέτη της Μητροπόλεως μακαριστό Γεώργιο Παπαδάκη του οποίου νωρίτερα τελέστηκε και το τριήμερο μνημόσυνο του, τον αθόρυβο και ταπεινό άνθρωπο, τον φιλάνθρωπο και ευγενικό, τον αυτοδημιούργητο που ξεκίνησε με δυσκολίες, και δεν επέτρεψε να ζήσουν άλλοι άνθρωποι με δυσκολίες βοηθώντας με κάθε τρόπο.
Τέλος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο η νέα χρονιά να είναι ένας σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου, ένας σταθμός ο οποίος θα του δώσει την δυνατότητα να ξεπεράσει τις δυσκολίες, τις ανησυχίες, τις αγωνίες του, τα λάθη, τις ανασφάλειες του και να φτάσει σε ένα καλύτερο επίπεδο όπως ακριβώς είναι και ο προορισμός μας.
Στη συνέχεια τελέσθηκε Αγιασμός στο νέο Ηγουμενείο της Μονής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]